Pannacottapaj med hallon
Pajdeg:
12 digestivkex
75 g smör
Fyllning:
3 gelantinblad
3 dl vispgrädde
1 dl strösocker
250 g hallon
200 g Philadelphiaost
färska bär till garnering
Så här gör du:
1. Kör digestivekex och smör i en matberedare. Tryck ut blandningen i botten på en pajform eller i en bakform med löstagbar botten. Låt stå i kylskåpet medan fyllningen görs.
2. Lägg gelantinbladen i en skål med kallt vatten.
3. Häll grädde och socker i en tjockbottnad kastrull och sjud över svag värme tills sockret har löst sig.
4. Ta upp gelantinbladen ur vattnet, krama ur och vispa ner dem i grädden. Ta bort kastrullen från värmen och låt grädden svalna något.
5. Mixa hallonen med en mixerstav eller i matberedare till en puré. Rör ner Philadelhiaosten och hallonpurén i grädden. Vispa till en slät kräm och häll den i pajformen.
6. Låt pajen stå i kylskåpet i minst tre timmar, eller tills den har stelnat. Servera med färska bär.
En hel tårta pannacotta, med färska jordgubbar och hallon på toppen är rena himmelriket för gottegrisar.