Pannacottapaj med hallon

Pajdeg:
12 digestivkex
75 g smör

Fyllning:
3 gelantinblad
3 dl vispgrädde
1 dl strösocker
250 g hallon
200 g Philadelphiaost
färska bär till garnering

Så här gör du:
1. Kör digestivekex och smör i en matberedare. Tryck ut blandningen i botten på en pajform eller i en bakform med löstagbar botten. Låt stå i kylskåpet medan fyllningen görs.
2. Lägg gelantinbladen i en skål med kallt vatten.
3. Häll grädde och socker i en tjockbottnad kastrull och sjud över svag värme tills sockret har löst sig.
4. Ta upp gelantinbladen ur vattnet, krama ur och vispa ner dem i grädden. Ta bort kastrullen från värmen och låt grädden svalna något.
5. Mixa hallonen med en mixerstav eller i matberedare till en puré. Rör ner Philadelhiaosten och hallonpurén i grädden. Vispa till en slät kräm och häll den i pajformen.
6. Låt pajen stå i kylskåpet i minst tre timmar, eller tills den har stelnat. Servera med färska bär.



 En hel tårta pannacotta, med färska jordgubbar och hallon på toppen är rena himmelriket för gottegrisar.


Limetårta

Botten:
100 g smör och ½ degestivekex paket...

Rör ihop och lägg ut i botten i en rund form....

Fyllning:
2 burkar kondenserad mjölk...

skalet och saften från 3 citroner och 3 lime blandar du i...

Häll i formen..( använd gärna en form med löstagbar botten)

In i ugnen på 100´C  i 30 minuter....



Så fräsch och somrig...

Päronpaj

‎2 ägg
2dl socker
1 kryddmått bakpulver,
vaniljsocker efter smak
2 dl vetemjöl
smöra och bröa formen,
skär päron i tunna bitar och tryck ner i smeten,
skär tunna bitar av smör och lägg över alltihop (kan hyvla smöret med osthyveln)
in i ugnen 175 grader i ca 30 minuter

Så god och täcket blir nästan som maräng, mmmm


RSS 2.0