Pannacotta

Vit chokladpannacotta med limemarinerade bär

Ingredienser
Portioner: 4

Pannacotta
1 gelatinblad
1/2 vaniljstång
100 g vit choklad
2 dl vispgrädde
2 msk mjölk

Marinerade bär
4 dl bär t ex jordgubbar, hallon, björnbär
2-3 tsk strösocker
1 lime 

Hallonpuré
250 g hallon 


 

Tillagningstid: Max 20 min
Svårighetsgrad: Medel

Gör så här
1. Lägg gelatinbladet i kallt vatten, ca 5 minuter. Snitta vaniljstången på längden och skrapa ur den. Hacka chokladen i mindre bitar.
2. Koka upp grädde, mjölk och vaniljstången med frön. Ta kastrullen från plattan. Ta upp vaniljstången. Lägg i gelatinbladet och chokladen. Låt det smälta under omrörning.
3. Häll upp blandningen i fyra portionsglas. Låt dem stå kallt i ca 4 timmar.

4. Skär ev. bären i mindre bitar. Lägg den i en skål och strö över socker och rivet limeskal.

5. Mixa hallonen och passera dem genom en sil.

6. Garnera pannacottan med bär och servera hallonpurén till.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0