Banancheesecake med jordgubbar
Gillar du banan kommer du älska den här tårtan. Perfekt att ha i frysen
och bara tina när det är fika- eller kalasdags.

10-12 pers
14 digestivekex (ca 200g)
125 g smör
Fyllning
4-5 bananer (ca 750g)
1 msk färskpressad limejuice
400g färskost av philadephiatyp
1 dl creme fraiche
2 dl farinsocker
ev 1-2 msk Amaretto eller annan likör med nöt-
eller kaffesmak
1 liter jordgubbar eller andra bär
Gör så här:
1. Krossa kexen till fina smulor i en matberedare.
2. Smält smöret i en kastrull. Blanda ner kexsmulorna i smöret.
Lägg blandningen i en form med löstagbart kant, ca 24 cm i diameter.
Tryck ut till en jämn botten.
3. Skala och mosa bananerna. Blanda dem med limejuice, färskost,
creme fraiche och socker. Rör ev. ner likören. Blanda väl.
4. Häll smeten i formen, täck med plastfolie och ställ i frysen minst 4 timmar.
5. Ta ut kakan 30-60 min före serveringen beroendepå hur länge den varit fryst.
6. Garnera med halverade jordgubbar.
och bara tina när det är fika- eller kalasdags.

10-12 pers
14 digestivekex (ca 200g)
125 g smör
Fyllning
4-5 bananer (ca 750g)
1 msk färskpressad limejuice
400g färskost av philadephiatyp
1 dl creme fraiche
2 dl farinsocker
ev 1-2 msk Amaretto eller annan likör med nöt-
eller kaffesmak
1 liter jordgubbar eller andra bär
Gör så här:
1. Krossa kexen till fina smulor i en matberedare.
2. Smält smöret i en kastrull. Blanda ner kexsmulorna i smöret.
Lägg blandningen i en form med löstagbart kant, ca 24 cm i diameter.
Tryck ut till en jämn botten.
3. Skala och mosa bananerna. Blanda dem med limejuice, färskost,
creme fraiche och socker. Rör ev. ner likören. Blanda väl.
4. Häll smeten i formen, täck med plastfolie och ställ i frysen minst 4 timmar.
5. Ta ut kakan 30-60 min före serveringen beroendepå hur länge den varit fryst.
6. Garnera med halverade jordgubbar.