Dag 1. Torsdag Nairobi

Efter en lång flygtur som gått bra ankom vi Nairobis flygplats 6.40 på morgonen. Förväntningarna låg i luften och förvirringen var total. Tretton stycken studenter ivriga att få ut sitt bagage och påbörja äventyret steg ur planet och satte fot för första gången på Kenyansk mark. Äntligen var vi framme!
 
När vi fått våra väskor och lastat på den på vagnar, såg de ut som överfulla kundvagnar i värsta julhandeln, mötte vi de tre återstående studenterna som tyvärr fått tillbringa tre arla timmar på en ganska tråkig och steril flygplats i väntan på skjuts. Till passkontrollen och ansöka om visum. Trots att vi nu var sexton studenter och en lärare med make gick det snabbt och smidigt när vi väl fyllt i våra ansökningar. På parkeringen väntade en buss som skulle ta oss till Sandavys nya ställe där vi skulle tillbringa vår första natt. Väskorna hivades upp på taket av starka män och det gick undan må ni tro. När alla satt sig i bussen begav vi oss ut i morgontrafiken i Nairobi. Vilken upplevelse!
 
Det fanns så mycket att se, uppleva och förundras över att huvudena for från ena sidan till den andra.
Längs vägen gick det människor i olika åldrar på väg till jobbet eller bara för att visa att de fanns tillgängliga för arbete den dagen. I väggrenen mellan vägarna kunde vi se människor som sov, bodde och odlade där mitt i trafiken. Det fanns vegetation som var ny för mig, olika buskar och blommor samt enstaka träd. Vi kunde se stigar upptrampade där människorna förflyttade sig mellan de olika vägarna och de gick på och längs med vägen. Trottoarer fanns där inga och ibland var det rena lervällingen som de fick gå i eller hoppa över. Trafiken i sig var intensiv, hektisk och helt fantastisk. Bilar, lastbilar, bussar och mindre minibussar samsade med åsnor och cyklister. Det verkade inte finnas några trafikregler men  det flöt på bra ändå. Man använde flitigt både tutan och helljuset för att påkalla uppmärksamhet från övriga trafikanter som då förstod vad som var på gång.
 
Efter ca en timmes färd var vi framme och innanför de bemannade grindarna såg vi vårt "hem" för natten. Vi blev mottagna av David, managern för Sandavys, som tilldelade oss våra rum. Tolv tjejer blev uppdelade på två rum och de fyra killarna fick två dubbelrum att fördela mellan sig. Entrén var storslagen och i allrummet hängde en alldeles fantastisk kristallkrona från taket. En tung och majestätisk pjäs!

Mitt rum var placerat på andra våningen så efter att ha baxat upp resväskan för trappan inspekterade vi rummet. Det fanns fyra enkelsängar och en våningssäng och vi hade eget badrum med toalett samt en balkong med utsikt över ett ståtligt, grått hus till vänster och rakt ner i trädgården där poolen fanns. Tyvärr var den avstängd och kunde därför inte nyttjas.
Nu var vi hungriga som vargar och såg fram emot en god hotellfrukost. Döm om vår förvåning och oerhörda besvikelse när det enbart serverades rostat bröd med sylt och jordnötskräm. Inte så mycket att göra åt men magen kurrade så vid lunchtid begav vi oss av in till ett köpcentrum, the Junktion, där vi invaderade cafe Java för att äta mat.

Kommentera här: