Pannacottapaj med hallon

Pajdeg:
12 digestivkex
75 g smör

Fyllning:
3 gelantinblad
3 dl vispgrädde
1 dl strösocker
250 g hallon
200 g Philadelphiaost
färska bär till garnering

Så här gör du:
1. Kör digestivekex och smör i en matberedare. Tryck ut blandningen i botten på en pajform eller i en bakform med löstagbar botten. Låt stå i kylskåpet medan fyllningen görs.
2. Lägg gelantinbladen i en skål med kallt vatten.
3. Häll grädde och socker i en tjockbottnad kastrull och sjud över svag värme tills sockret har löst sig.
4. Ta upp gelantinbladen ur vattnet, krama ur och vispa ner dem i grädden. Ta bort kastrullen från värmen och låt grädden svalna något.
5. Mixa hallonen med en mixerstav eller i matberedare till en puré. Rör ner Philadelhiaosten och hallonpurén i grädden. Vispa till en slät kräm och häll den i pajformen.
6. Låt pajen stå i kylskåpet i minst tre timmar, eller tills den har stelnat. Servera med färska bär.



 En hel tårta pannacotta, med färska jordgubbar och hallon på toppen är rena himmelriket för gottegrisar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0